Başbakan Özgürgün: "KKTC'ye, onun gençliğine uygulanan spor ambargosu, bir İnsan Hakkı İhlali, çok büyük insanlık ayıbıdır"

Başbakan Özgürgün: "KKTC'ye, onun gençliğine uygulanan spor ambargosu, bir İnsan Hakkı İhlali, çok büyük insanlık ayıbıdır"

-Başbakan Özgürgün, CONİFA 2. Avrupa Şampiyonası'nın açılışında konuştu:

-"Bu güzel olay, KKTC gençliği için çok anlam ifade etmektedir"

-"Bu küçük ülkenin, büyük yürekli insanlarını içtenlikle kutlarım"

Başbakan Hüseyin Özgürgün, KKTC'ye ve onun gençliğine uygulanan spor ambargosunun bir "İnsan Hakkı İhlali” ve çok büyük “insanlık ayıbı" olduğunu belirterek, CONİFA 2. Avrupa Şampiyonası'nın KKTC düzenlenmesinin çok anlam ifade ettiğini söyledi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün. FIFA’ya üye olmayan futbol takımlarının bir araya gelerek oluşturduğu, bu yıl KKTC'de yapılan “Conifa” 2’nci Avrupa Şampiyonası'nın Atatürk Stadı'nda yer alan açılış seremonisine katıldı.

Başbakan Özgürgün, 8 ülke takımın katıldığı Şampiyonanın açılışında yaptığı konuşmada, sporun dostluk, kardeşlik, barış, centilmenlik olduğuna inanandıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Gençlere destek olanlar, ülkemiz gençleriyle bu duyguları paylaşmak için ülkemize gelen başta CONİFA başkanı olmak üzere bizlerle birlikte olan tüm konuklar, hepiniz Futbol Şölenimize Hoş Geldiniz.
'Futbola özgürlük' adıyla düzenlenen bu şampiyonada yer alan tüm katılımcılara en samimi teşekkürlerimi sunuyorum.
Bu şampiyonayı düzenleyen, kusursuz gerçekleşmesi için her türlü tedbiri alan, başta Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkan ve ekibini, tüm katkı koyanları, bu küçük ülkenin, büyük yürekli insanlarını içtenlikle kutlarım."

-"KKTC gençliği için çok anlam ifade ediyor"-

Organizasyonun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gençliği için çok anlam ifade ettiğine işaret eden Başbakan Özgürgün, şöyle konuştu:

"Bizler sporun dostluk kardeşlik ve barış içeren yapısını idrak edemeyen bağnaz Rum zihniyetinin engellemeleriyle çocuklarımızın, gençlerimizin duyduğu burukluğu yıllarca yaşayan bir nesiliz. 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne, onun gençliğine uygulanan spor ambargosu, bir 'İnsan Hakkı İhlali', çok büyük 'insanlık ayıbıdır'.
Temennim, bu akşamdan başlayarak yaşanacak bu güzellikler, bu ayıbı işleyenleri bir kez daha sağduyuya çağırır, Kıbrıs Türk halkının insaflarına mahkum olmadığını anlamalarına yardımcı olur."

-"Tüm ilçelerimizde statların alt yapılarını elden geçirdik"-

Başbakan Özgürgün, gençlerin sağlıklı spor yapması için spor altyapılarını elden geçirildiğini, 4 stadın gece maçlarına hazır hale getirildiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Hükümet olarak, çocuklarımıza spor kültürünün aşılanmasında gelecek nesillerin daha sağlıklı bir ortamda hem spor yapmalarına hem de sporu yaşayabilmelerine hizmet hedefiyle tüm ilçelerimizin statlarının alt yapılarını elden geçirdik.
Gece maçlarına olanak sağlayacak aydınlatma projelerini hazırlayarak kullanıma sunduk.
Bugün 4 stadımız da gece maçlarına hazırlanmıştır.
Hep söyledim, tekrarlıyorum bu ülkeye, halkımıza özellikle de çocuklarımıza ve gençlerimize tüm imkanları zorlayarak bıkmadan usanmadan yorulmadan hizmete kilitlendik."

Şampiyonanın, kardeşlik ruhu içinde başarıyla tamamlanmasını dileyen Başbakan Özgürgün, konuşması o şöyle tamamladı:

"Ülkemiz için büyük öneme haiz bu şampiyonada, uzun bir aradan sonra gençlerimizin milli forma ile ter döküyor olmaları hem onları hem de izleyen bizleri gururlandırmaktadır.
Şampiyonanın kardeşlik ruhu içinde başarıyla tamamlanması en büyük dileğimdir.
Şampiyonaya yurt dışından katılan, tüm konuklara bir kez daha teşekkürlerimi sunuyor,herkese başarılar diliyorum."

Print
Posted: Haz 4, 2017,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789