Başbakan Hüseyin Özgürgün:"Gençler topraklarınıza sahip çıkın"

Başbakan Hüseyin Özgürgün:"Gençler topraklarınıza sahip çıkın"

-"Cenevre son durak"
-165 gence kırsal kesim arsası dağıtıldı

 Başbakan Hüseyin Özgürgün, gençlere, "topraklarınıza sahip çıkın" çağrısı yaparak, "Gençlerimizin köylerine, KKTC'ye sahip çıkmaları, toprağına kök salmaları ve yerleşmeleri düşüncesindeyiz" dedi. 

Başbakan Özgürgün, Cenevre'nin son durak olduğunu vurgulayarak, Rum-Yunan tarafının Enosis ve Kıbrıs Türkünü yok etme hayalleri devam ettiği sürece bir anlaşmanın mümkün gözükmediğini söyledi. 

-164 gence kırsal kesim arsası-

Boltaşlı, Ziyamet ve Gelincik köylerinden 164 vatandaşa kırsal kesim arsası hak sahipliği belgesi törenle dağıtıldı. Törene, Başbakan Özgürgün, İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Tarım Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve bazı milletvekilleri de katıldı. 

Başbakan Hüseyin Özgürgün, törende yaptığı konuşmada, gençlerin köylerine, topraklarına sahip çıkıp, kök salmalarını istediklerini belirterek, bu hizmetlerin de bu amaçla yapıldığını söyledi. 

-"Gençlere yatırım fırsatı"-

Daha önce Akıncılar'da kırsal kesim arsası dağıtıldığını anımsatarak, onlarca köyde bu hizmetin tamamlandığını ve arsaların gençlerin hizmetine verileceğini belirten Başbakan Özgürgün, "Gençlerimizin köylerine, KKTC'ye sahip çıkmaları, toprağına kök salmaları ve yerleşmeleri düşüncesindeyiz. Halkımıza verebileceğimiz en iyi hizmetlerden birisi işte budur; gençlerimize, köylerine kök salmaları, ülke topraklarına sahip çıkmaları için yatırım yapma fırsatı vermektir" dedi.

Başbakan Özgürgün, devletin öncelikle arsa tahsis edeceğini, yolunu, suyunu, elektriğini götüreceğini, alt yapısını yapacağını, gençlerin de toprağına sahip çıkacağını kaydetti. 
Başbakan Özgürgün, gençlere verilen bu hizmetin ülke için en önemli hizmetlerden bir olduğunun bilincinde olduklarını ifade ederek, gençliğe ve geleceğe yapılan yatırımın en önemli olduğunu söyledi. 

-"Kıbrıs konusundaki gelişmeden endişeliyiz"-

Konuşmasında Kıbrıs konusuna da değinen Başbakan Özgürgün, yeniden Cenevre'ye gidileceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Biz Cenevre'ye katılacağız, ümit ederim ki oradan bir anlaşma çıkar. Ama Rum tarafının, Yunanistan'ın gerek Enosis hayalleri gerekse KKTC toprakları üzerindeki emelleri bitmemiştir. Bu emeller ve Kıbrıs konusundaki son gelişme bizi endişelendirmektedir. Bizim istediğimiz, KKTC halkının eşit, adil ve kalıcı bir anlaşma olması, ama Cenevre'nin de son durak olduğunun bilinmesi.  Önümüzdeki Cenevre toplantısından sonra eğer bir anlaşma olmazsa KKTC halkı da yoluna artık net bir şekilde bilerek devam etmelidir. Cenevre'den sonrasının olmadığı düşüncesindeyiz. Bizim, KKTC'nin bir devlet olarak ve Kıbrıs Türk halkı olarak bu topraklara kök salmamız, bu topraklardaki mücadelemiz bitmemiştir. Bu mücadelenin ne kadar güçlü olabileceği gençlere verilen önem ve değerden de öte, gençlerin bu topraklara sahip çıkmasıyla olacaktır. Bugünkü hizmet de onlardan biridir."

Cenevre görüşmesinden eşit, adil, kalıcı bir anlaşma çıkması halinde kimsenin "evet" dememezlik etmeyeceğini kaydeden Başbakan Özgürgün, "Ama Kıbrıs Rum tarafı ve Yunanistan'ın Enosis ve Kıbrıs Türk halkını yok etme hayalleri devam ettiği sürece de bir anlaşmanın olması mümkün gözükmüyor. O anlaşmanın olmayacağı noktada da biz, Anavatan Türkiye  ile beraber yolumuza devam edeceğimizi de bütün dünyaya ilan etmek istiyoruz. Onun için devletimizin size getireceği hizmetlerin  bu anlamda çok önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi. 
Gençlere, "toprağınıza sahip çıkın" çağrısı yapan Başbakan Özgürgün, dağıtımı yapılan arsaların hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Hak sahipliği belgesinin dağıtımının ardından, vatandaşlarla toplu iftar yemeği yendi

Print
Posted: Haz 9, 2017,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789