Başbakan Özgürgün Cumhurbaşkanlığında Kıbrıs konulu toplantıya katıldı

Başbakan Özgürgün Cumhurbaşkanlığında Kıbrıs konulu toplantıya katıldı

Cumhurbaşkanlığı’nda yaklaşık 1 saat süren toplantıda Liderlerin New York’taki çalışma toplantısı, Kıbrıs konusunda gelinen son aşama ve Cenevre Konferansı’na yönelik hazırlıklar değerlendirildi..

Görüşmenin ardından basına açıklama yapan UBP Genel Başkanı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün, yaşayabilir bir çözüme ulaşma konusunda Kıbrıs Türk tarafının her zaman iyi niyetini ortaya koyduğunu söyledi.

Başbakan Özgürgün ‘Kıbrıs Türk Tarafı bütün adımları attı hatta biz zaman zaman Cumhurbaşkanı’na biz çok fazla iyi niyetli olduk gibi eleştirilerimiz oldu ama sonuçta Kıbrıs türk tarafı çözüm için gerekli adımı atmıştır. Ama Rum tarafında bu anlayışı görmedik, zaten Cenevre konferansı da onun için dağıldı’ diye konuştu.

4 aylık aradan sonra istenen gelişme pek sağlanmış görünmese de konferansın toplanmasının olumlu bir nokta olduğunu belirteren Özgürgün, ‘Kıbrıs Rum tarafı umarım bunu iyi değerlendirir çünkü bana göre bu artık son noktadır’ dedi.

Cenevre’de bir başarısızlık olacaksa, yeniden uzun süreli görüşmeler yapmanın pek mümkün olmadığını kaydeden Özgürgün, Cenevre’nin çok büyük bir fırsat olduğunu ve bir anlaşmaya varılacaksa bu konferans neticesinde garantörlerin de bulunacağı anlaşma ile sonuçlanmasını ümit ettiklerini söyledi.

Başbakan Özgürgün ‘Rum tarafında bu sinyali görmüyoruz. Hatta Anastasiadis New York’tan döner dönmez ‘benim ön koşullarım kabul edildi’ diye açıklaması var. Bu doğru değil. Sonuçta önkoşulsuz bir toplantıdır Cenevre, bütün başlıklar masadadır ve hepsi konuşulacaktır. Eğer Cenevre’ye gider gitmez Sayın Anastasiadis yine önce Güvenlik ve Garanti’yi bitirelim, bunu konuşalım öbürlerini sonraya bırakalım derse zaten o anda konferansın başarısızlığının ilk sinyali verilmiş olur’ ifadelerini kullandı.

Print
Posted: Haz 9, 2017,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789