Başbakan Özgürgün 41. KKTC Uluslararası Fuarı’nın açılışına katıldı

Başbakan Özgürgün 41. KKTC Uluslararası Fuarı’nın açılışına katıldı

ÖZGÜRGÜN: “KIBRISLI TÜRKLER ALEYHİNE YÜRÜTÜLEN TİCARİ AMBARGOYA RAĞMEN, ÜRETTİĞİNİ İHRAÇ EDEN FİRMALARIN HER YENİ GÜN ARTMAKTA OLDUĞUNU MEMNUNİYETLE GÖRÜYORUZ”

41. KKTC Uluslararası Fuarı’nın açılışı bu akşam yapıldı.

Açılışa, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kaymak, bazı milletvekilleri, katılımcı firmaların yetkilileri, ihracatçılar katıldı.

KKTC’den 120, TC’den 30 olmak üzere 150 firmanın ürünlerini sergileyeceği fuar 18 Haziran’da sona erecek

Başbakan Hüseyin Özgürgün , uluslararası fuarın 41 yıllık sürecinde, katılım istatistiklerine bakıldığında ülkede insanların geleceğe ilişkin büyük hayalleri, heyecanları bulunduğunu kaydetti.

Üreticilere, tüm katılımcılara, fuarın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Özgürgün,  fuarın ülkede üretilen ürünlerin yanı sıra ithal ürünlerin tek çatı altında sergilenmesi ve üreticilerin dış dünyayla buluşma imkânı yakalaması ve KKTC ile TC firmalarının ticari ilişkilerinin gelişmesi açısından önemli olduğunu kaydetti.

Özgürgün, fuarların, üreticilerin ya da ithalatçıların en son yenilikleri de ortaya koyarak ürünlerini tüketiciye sundukları, ülkede arz ve talebin buluştuğu, çeşitli sektör temsilcileri ve ziyaretçiler için yeni açılımların sergilendiği platformlar ve önemli fırsatlar olduğunu söyledi.

Her platformda KKTC’ye ve dolayısıyla Kıbrıs Türk halkına uygulanan ambargoların ne kadar haksız olduğunu dile getirirken, aynı zamanda bütün imkânları kullanarak bu ambargoların kaldırılması için uğraş verdiklerini vurgulayan Özgürgün, başta GKRY olmak üzere, Kıbrıslı Türkler aleyhine yürütülen ticari ambargoya rağmen, ürettiğini ihraç eden firmaların her yeni gün artmakta olduğunu memnuniyetle gördüklerini belirtti.

Bu firmaların devlet imkânlarını zorlayarak desteklenmesinin hükümetlerin başlıca görevleri olduğunu kaydeden Özgürgün, devlet olarak yurtdışı fuar ve tanıtım faaliyetlerinin desteklenmesi ve gelişen teknolojileri yakalayabilmeleri için kredi olanaklarının artırılmasının ekonomi için hayati önem taşıdığını anlattı.

Bu yılki fuarda ziyaretçi sayısının 100 bine ulaşmasını hedeflediklerini söyleyen Özgürgün, katılım artışının, hükümetin ülke ekonomisindeki öncelikli hedefi olan sanayicinin önünü açmak amacıyla üretime destek ve kaliteli üretim için teşvik programlarını artırarak sürdürme hedeflerinin doğruluğunu desteklediğini de belirtti.

Yerli üretimin ithalata olan oranının ve Gayrı Safi Milli Hasıla’daki payının yükseliyor olmasının, yarınlara umutla bakıldığının habercisi olduğunu söyleyen Özgürgün, her yeni yıl katılımcı firma ve buna paralel ziyaretçi sayısının artış gösterdiği fuarın mekan taleplerini karşılamada zorlanması ve yeni arayışlara yönelmesinin sıkıntılı olsa da sonuç itibarıyla memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Cumhuriyet Meclisi Başkanı Siber, Başbakan Özgürgün ve bakanlar kurdeleyi keserek Fuarın açılışını yaptı,  fuarı gezdi

Print
Posted: Haz 9, 2017,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789