Başbakan Özgürgün: “Siyasi Parti ve Parti Başkanı Gibi Davranan Sendikacılar Var”

Başbakan Özgürgün: “Siyasi Parti ve Parti Başkanı Gibi Davranan Sendikacılar Var”

BAŞBAKAN ÖZGÜRGÜN: “CRANS-MONTANA KENTİNDE SIKINTILARLA BAŞLAYAN KIBRIS KONUSUNUN ÇÖZÜMÜNE İLİŞKİN ZİRVE TOPLANTISINDA TÜRK TARAFININ ÇÖZÜM İRADESİNİN KARŞILIK BULACAĞINA İLİŞKİN AYNI İNANCI TAŞIMADIĞIMI DA BELİRTMELİYİM”

 KKTC Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş Federasyonu) VI. Olağan Genel Kurulu bugün Limasol Türk Kooperatif Bankası Ltd. Genel Müdürlük Binası, Kültür Salonu’nda yapıldı.


Genel Başkan Yakup Latifoğlu’nun konuşması ile başlayan Genel Kurul’da daha sonra divan oluşturuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Toplantıda; Başbakan Hüseyin Özgürgün, Çalıma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay, Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler Genel Sekreteri Sonay Adem konuşma yaptı.

Genel Kurul, “faaliyet raporu, mali rapor, yeni dönem faaliyet raporu, Yeni Yönetim Kurulu’nun onayı, başkan adayının konuşması ve başkanlık seçimi, Denetim Kurulu, Üst Kurul seçimi” gündemiyle toplandı.

Hür-İş Başkanı Yakup Latifoğlu, başkanlığa yeniden aday olmayacağını açıklarken, tek başkan adayı olan Ahmet Çaluda’nın, başkan seçilmesi öngörülüyor.

ÖZGÜRGÜN: “13 AY ÖNCE TESLİM ALINAN DURUMLA BUGÜNKÜ ARASINDA FARK VAR… 3 KEZ ASGARİ ÜCRET BELİRLENDİ”

Hür-İş Genel Kurulu’nda konuşan Başbakan Hüseyin Özgürgün, hükümetin kuruluşunun üzerinden 13 ay geçtiğini, bu sürede birçok yasa geçtiğini, düzenlemeler yapıldığını, kararlar alındığını söyledi.

Özgürgün, 13 ay önce teslim alınan durumla, bugünkü durum arasında farklar olduğunu kaydederek, ödemelerin yapıldığını, sıkıntıların aşıldığını, 13 ayda üç kez asgari ücretin belirlendiğini belirtti.

Hedeflerinin asgari ücreti artırma, memurların aldığı zam oranında artış yapma olduğunu dile getiren Özgürgün, sendikal yaşama değindi.

“TÜM SENDİKALARLA DİYALOĞA AÇIĞIZ”

Sendikal hareketi desteklediklerini söyleyen Özgürgün, kamuda örgütlü tüm sendikalarla diyaloga açık olduklarını belirtti.

“PARTİ BAŞKANI GİBİ DAVRANANLAR VAR”

Sendikacılık dışına çıkarak siyasal parti ve parti başkanı gibi davrananlar bulunduğunu söyleyen Özgürgün, “Siyasi parti edasında davranmak sorun yaratıyor. Üyelerini ileriye taşımaya çalışan, haklarını arayan sendikal çalışmaların yanındayız” dedi.

Özgürgün, “Sendikal hareket, siyasi partilere eşit mesafede ancak, devlete yakın örgütlerdir, öyle de olmalıdır. Sendikacılık bir muhalefet hareketi olarak bilinse de, siyasi nedenlerle iktidarları yıpratmak yerine bürokrasi ve diğer örgütlerle diyalog içinde uzlaşmacı bir tutum sergileyerek, devletin kazanımı olacak sonuçların üretilmesi esas olmalıdır” dedi.

“ÇEVREMİZ ATEŞTEN GÖMLEK”

Adanın çevresinde sorunlar ve savaşlar yaşandığına değinen Özgürgün, “Çevremiz ateşten gömlek” dedi.

Sorunların aşılması için en büyük gücün devlet olduğunu belirten Özgürgün, en büyük güvencenin de Anavatan Türkiye olduğunu söyledi.

“AYNI İNANCI TAŞIMADIĞIMI DA BELİRTMELİYİM”

Özgürün, Kıbrıs sorununa da değinerek, “Bu arada, dün İsviçre’nin Crans-Montana kentinde sıkıntılarla başlayan Kıbrıs konusunun çözümüne ilişkin zirve toplantısında Türk tarafının çözüm iradesinin karşılık bulacağına ilişkin aynı inancı taşımadığımı da belirtmeliyim” dedi.

İADE EDİLEN YASA

Özgürgün, Cumhurbaşkanı Akıncı tarafından Meclis’e iade edilen “Din İşleri Yasası”nın yürürlüğe girememesinden üzüntü duyduğunu söyleyerek, Ekim ayında Meclis’in açılmasıyla ilk bu yasanın görüşüleceğini belirtti.

Konuşmasında, Hür-İş’te görevi devreden Genel Başkan Latifoğlu’na hizmetlerinden dolayı, teşekkürler eden Özgürgün, yeni Genel Başkan’a görevinde başarılar diledi.

Print
Posted: Haz 29, 2017,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789