Başbakan Özgürgün, Güzelyurt Portakal Festivali’nin açılışında Kıbrıs konferansı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu

Başbakan Özgürgün, Güzelyurt Portakal Festivali’nin açılışında Kıbrıs konferansı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinden vazgeçilmeyeceğini söyledi.

Güzelyurt’un verileceği iddiasına karşı da Özgürgün, ‘Güzelyurt 1974’ten beri Türk toprağıdır, öyle kalmaya devam edecek’ dedi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Güzelyurt Portakal Festivali’nin açılışında Kıbrıs konferansı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Özgürgün, Kıbrıs Türk Halkı’nın, Crans Montana’daki konferansın daha ikinci gününde Rum-Yunan ikilisinin bilinen olumsuz tavırları yüzünden çıkmaza sürüklendiğine bir kez daha tanıklık ettiğini söyledi.

Rum liderliğinin Crans Montana’daki zirve’ye ön şartlarla gidildiğini defalarca tekrarladığını anımsatan Başbakan, bu tutumun asla çözüm iradesi taşımadığına, sürecin zaman kazanma amaçlı kullandığına dikkat çekti.
Başbakan Özgürgün, Rum tarafını Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun açılımlarını reddetmesinden dolayı kınadı.

Başbakan Özgürgün, güvenlik ve garantilere ilişkin Anavatan Türkiye’nin kararlılığını bir kez daha hatırlatan Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’na teşekkür etti.

Konuşmasında, Rum-Yunan ikilisinin gerçek niyetinin Kıbrıs Türk Halkı’nı Anavatan Türkiye’nin güvencesinden yoksun bırakmak ve ENOSİS hayallerine ulaşmaya zemin hazırlamak olduğunun tartışılamaz bir gerçek olduğunun da altını çizen Özgürgün, ‘Halkımızın olası bir uzlaşının yaşayabilir olması, Kıbrıs Türk Halkı’nın bu adada bekası için Anavatan Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinden vazgeçmeyeceğinin bilinmesini isteriz’ dedi.

Kıbrıs konusunda devam eden görüşmelere ve Rum lider Anastasiadis’in ‘Güzelyurt verilmeden çözüm olmaz’ sözlerine de değinen Özgürgün ‘bu kadar güzelliğin yaşandığı, yatırımın yapıldığı ve halkın sahip çıktığı Güzelyurt’u, Anastasiadis ağzına dahi almasın. Güzelyurt 1974’ten beri Türk toprağıdır, öyle kalmaya da devam edecektir. Bunun en büyük teminatı da anavatan Türkiye’dir’ ifadelerini kullandı.

Print
Posted: Tem 1, 2017,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789