Başbakan Özgürgün: “İnşallah Uyuşturucu Belasını Defedeceğiz”

Başbakan Özgürgün: “İnşallah Uyuşturucu Belasını Defedeceğiz”

-BAŞBAKAN ÖZGÜRGÜN, SEVGİ 
MAĞARASI’NIN AÇILIŞINI YAPTI


Başbakan Hüseyin Özgürgün, uyuşturucu ile mücadelenin en çok sıkıntı yaşadıkları konun başında geldiğini ve üzerine titredikleri gençleri uyuşturucu belasından korumak için büyük bir güç ve inançla çalıştıklarını ifada ederek, “İnşallah uyuşturucu belasını defedeceğiz, İnşallah gençlerimizi kurtaracağız”  dedi.

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’na bu yıl ilk defa çok önemli bir bütçe ayrıldığını belirten Başbakan Özgürgün, gençleri, sanata, spora, müziğe yönlendirilerek, çok daha faydalı alanlarda sağlıklı yetişmesi için gayret gösterdiklerini, bu inanç ve güçle çalıştıklarını söyledi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun Çatalköy Belediyesi ve Gancelli Sevgi Atölyesi ile işbirliği halinde “Sokaktaki Çamura Bulaşma” sloganı ile düzenlediği ve yüzlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte üretilen seramiklerin yerleştirildiği Çatalköy’deki “Sevgi Mağarası”nın açılışını yaptı.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, açılışta yaptığı konuşmada, Sevgi Mağarası’nın Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun toplumun her kesminden duyarlı insanlar ve devletin kurumların desteği ile gerçekleştirilen anlamlı etkinliklerden biri olduğunu belirtti.

“GENÇLERİMİZİN ÜZERİNE TİTRİYORUZ”

Başbakan Özgürgün, 13 aylık hükümet dönemlerinde Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun çalışmalarına büyük önem ve destek verdiklerini ifade ederek, üzerine titredikleri gençlerin uyuşturucu belasından kurtulması ve hasbelkader uyuşturucuya yakalananların tedavisi, topluma kazandırılmaları ve uyuşturucudan uzak durmaları için, spora, sanata ve sosyal etkinliklere yönlendirmeleri konusunda çalışmalar yapıldığını söyledi. 

Komisyon üyelerinin ve toplumun konuya çok duyarlı olduğunu ve her gittiği yerde “biz bu işin üstesinden geliriz” mesajını aldığını, bu yönde düzenlenen tüm etkinliklere katılmaya özen gösterdiğini anlatan Başbakan Özgürgün, uyuşturucu ile mücadelenin en çok sıkıntı yaşadıkları konun başında geldiğini kaydetti.   
Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’na bu yıl ilk defa çok önemli bir bütçe verildiğini işaret ederek, Komisyon üyelerinin çalışmalarına maddi ve manevi destek verdiğini aktaran Başbakan Özgürgün, bu yönde çalışan herkese teşekkür etti.

“İnşallah uyuşturucu belasını defedeceğiz, İnşallah gençlerimizi kurtaracağız” diyen Başbakan Özgürgün, gençleri, sanata, spora, müziğe yönlendirilerek, çok daha faydalı alanlarda sağlıklı yetişmesi için gayret gösterdiklerini, bu inanç ve güçle çalıştıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından,  Sevgi Mağarası gezildi. Sevgi Mağarası’nda, Sokaktaki Çamura Bulaşma etkinliğine katılan vatandaşların yanında  Merkezi Cezaevi’ndeki kadın mahkumlar ile SOS Çocuk Köyü’ndeki çocukların ürettikleri eserler de yer alıyor.


Print
Posted: Tem 3, 2017,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789