Başbakan Özgürgün: "15 Temmuz tarihi bir dönüm noktası "

Başbakan Özgürgün: "15 Temmuz tarihi bir dönüm noktası "

 Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” kapsamında Lefkoşa’da “15 Temmuz Şehitlerini Anma Töreni” düzenledi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alan tören, 15 Temmuz gecesini yansıtan sinevizyon görüntülerinin ardından kahraman şehitler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Ardından konuşmalar gerçekleştirildi.

Törende konuşmaları Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyüekelçisi Derya Kanbay ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Bülent Gedikli gerçekleştirdi.

Tören, 15 Temmuz belgesel filminin izlenmesinin ardından sona erdi.

Törene,  Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı (KTBK) Korgeneral Ömer Paç, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı (GKK) Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Yardımcısı Tuğgeneral Cemal Volkan, bazı bakan, milletvekili ve üst düzey yetkililer ile sivil toplum örgütlerinin başkan ve temsilcileri yanında, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Bülent Gedikli de katıldı.

 BAŞBAKAN ÖZGÜRGÜN: “15 TEMMUZ TARİHİ BİR DÖNÜM NOKTASI”

Başbakan Hüseyin Özgürgün ise, 15 Temmuz’un,  Anavatan Türkiye için tarihi bir dönüm noktası olduğunu ifade ederek, darbe girişimin yıldönümünde şahsı ve hükümeti adına şanlı direniş ile bu uğurda kahramanca şehit düşenleri rahmet ve minnet ile andıklarını söyledi.

“TÜRK ULUSU’NUN BİRLİK VE BÜTÜNLÜĞÜNÜ BOZMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEYECEĞİNİ GÖSTERDİ”

Türkiye Cumhuriyeti’nin yükseliş ve güçlü adımlarla ilerlemesini engellemeye yönelik bu girişimin asla sonuç vermeyeceğini ifade ederek,  Türk Ulusu’nun birlik ve bütünlüğünü bozmaya kimsenin gücü yetmeyeceğini gösterdiğini vurguladı.

Başbakan Özgürgün, egemenliğin kayıtsız şartsız tek sahibi Türk Milleti’nin 15 Temmuz’da gösterdiği kahramanlık; birlik ve bütünlüğü pekiştirip demokrasi ve milli iradeye sahip çıkma adına yazılmış yeni bir destan olarak şanlı Türk tarihinde yerini aldığını kaydetti.

“TÜRK MİLLETİ İLE AYNI DUYGU BÜTÜNLÜĞÜ İÇİNDE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Başbakan Özgürgün, yüce Türk Ulusunun ayrılmaz parçası olan Kıbrıs Türk halkının her zaman ve koşulda Türk Milleti ile aynı duygu bütünlüğü içinde olduğu ve olmaya da devam edeceğini söyledi.

Başbakan Özgürgün, bu vesliyle 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri’ni bir kez daha rahmet ve minnetle anarak, demokrasi ve geleceğine sahip çıkarak kahramanlık destanı yazanlara en derin sevgi saygılarını sundu.aşbakan Özgürgün tören sonunda 15 Temmuz gecesi AA'nın objektiflerine takılan fotoğraflardan oluşan "Milli İradenin Yükselişi" sergisini de gezdi.


Print
Posted: Tem 15, 2017,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789