Türkiye’nin Nusaybin ilçesinden KKTC’ye gelen çocuklar Başbakan Hüseyin Özgürgün’ü ziyaret etti

Türkiye’nin Nusaybin ilçesinden KKTC’ye gelen çocuklar Başbakan Hüseyin Özgürgün’ü ziyaret etti

BAŞBAKAN ÖZGÜRGÜN: “TERÖR MAĞDURU ÇOCUKLARI BU YÖNDE DENEYİMLERİ OLAN, ACILAR ÇEKMİŞ BİR HALK OLARAK İYİ ANLIYORUZ...”

AK: “KÖTÜ GÜNLERİN İZLERİNİ SİLMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ... NUSAYBİNLİ ÇOCUKLARI KIBRISLI KARDEŞLERİYLE KAYNAŞTIRMAK İSTİYORUZ”

 Türkiye’nin Nusaybin ilçesinden KKTC’ye gelen çocuklar Başbakan Hüseyin Özgürgün’ü ziyaret etti.

Nusaybin Çocuk Gelişim Merkezi Genel Koordinatörü Şehmuz Ak’ın başkanlık ettiği, yaşları 7 ile 16 arasında değişen 40 çocuk, Kıbrıs’taki 10 günlük gezi kapsamında, tarihi ve turistlik yerleri gezdi, buradaki spor müsabakalarına katıldı.

KKTC’de Spor Dairesi tarafından ağırlanan ve yarın Türkiye’ye dönecek çocuklar Başbakan Hüseyin Özgürgün’ü de ziyaret etti.  Ziyarette Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu da bulundu.

AK: “ÖĞRENCİLERİMİZİN ÇOĞUNUN EVİ, OKULU, MAHALLESİ, SOKAĞI YOK OLDU”

Nusaybin Çocuk Gelişim Merkezi Genel Koordinatörü Şehmuz Ak, konuşmasında Nusaybin’in terör mağduru bir ilçe olduğunu, ilçenin saldırılarda büyük hasar gördüğünü kaydetti.

Ak, “Öğrencilerimizin çoğunun evi, okulu, mahallesi, sokağı yok oldu. O kötü günlerin izlerini silmek için sosyal sorumluluk projesi hazırladık. Proje sayesinde 2 bini aşkın çocuğa ulaştık. Ulaşmaya devam ediyoruz. Onları belli aralıklarla Türkiye’nin farklı coğrafyalarına götürüyoruz. Kıbrıs’a da bu kapsamda geldik. Çocukları Kıbrıslı kardeşlerimizle kaynaştırmak, kardeşlik köprüsünü güçlendirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Çocukları hem sosyal, hem kültürel, hem de zihinsel olarak geliştirmek amacıyla hazırlanan bu projenin 2016’da, Türkiye’de “Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi” seçildiğini kaydeden Ak, Galatasaray Spor Kulübü’nün Nusaybin Çocuk Gelişim Merkezi’nde spor yapan çocuklara sponsor olduğunu da kaydetti.

Kıbrıs’ta çok güzel ağırlandıklarını söyleyen, Spor Dairesi Müdürü Cahitoğlu’na ve Başbakan Özgürgün’e teşekkür eden Şehmuz Ak, “Bundan sonraki senelerde Kıbrıs’a bölgemizden çocukları getirmek istiyor, desteğinizi bekliyoruz” ifadesine yer verdi.

BAŞBAKAN ÖZGÜRGÜN: “BU PROJE BENİ HEM DUYGULANDIRDI HEM DE MOTİVE ETTİ”

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Nusaybinli çocukları Başbakanlıkta ağırlamaktan mutlu olduklarını kaydederek, “Terör mağduru çocukların sıkıntılı, gelecek kaygılı yaşamlarının önü açmak, onların düzgün, eğitimli insanlar yetiştirmek için çalışmak çok önemli. Bu zaten yılın projesi olmuş. Bu proje beni hem duygulandırdı hem de motive etti” dedi.

Terörün, savaşın, çocukları etkileyen olumsuzlukların ortadan kalkmasını dileyen, mağduriyetlerin telafisinin zor olduğunu kaydeden Başbakan, “Kıbrıs Türk halkı bu yönde deneyimleri olan, acılar çekmiş bir halk... Sizi çok iyi anlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Özgürgün, Başbakanlık olarak Nusaybinli çocuklara küçük bir katkıda bulunduklarını da ifade ederek, “Elimizden dahası gelirse onu da yaparız” dedi, dünya çocuklarının mutlu olmasını temenni etti.

Başbakan, “Amacımız geleceğimiz olan çocuklarımızın düzgün, gelecekleri garanti olacak bir dünyada yaşamalarını sağlamak” şeklinde konuştu.

BAŞBAKAN ÖZGÜRGÜN’E FORMA HEDİYE ETTİLER

Başbakanlık Şeref Salonu’nda çocuklarla bir araya gelen Özgürgün’e çiçek ve Galatasaray forması hediye edildi. Başbakanlık adına da çocuklara hediyeler verildi.

Print
Posted: Ağu 10, 2017,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789