BAŞBAKAN ERHÜRMAN: “ÜLKEDE HER ŞEYİN HEP BİRLİKTE YAPILABİLECEĞİNİ, İSTEDİKTEN SONRA BİR ARAYA GELİNEBİLECEĞİNİ BUGÜN DE GÖRDÜK”

BAŞBAKAN ERHÜRMAN: “ÜLKEDE HER ŞEYİN HEP BİRLİKTE YAPILABİLECEĞİNİ, İSTEDİKTEN SONRA BİR ARAYA GELİNEBİLECEĞİNİ BUGÜN DE GÖRDÜK”

ÖZKER ÖZGÜR 13. ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE ANILDI... 

BAŞBAKAN ERHÜRMAN: "HER İNSANIN HAYATINDA MÜCADELE VARDIR. AMA BAZI İNSANLAR İÇİN HAYAT MÜCADELEDEN İBARET OLUR. ÖZGÜR'ÜN DE İNANDIĞI DEĞERLER KENDİSİYLE ÖZDEŞLEŞTİ”

 Kıbrıs Türk siyasetine adını "Özker Hoca" olarak yazdıran CTP’nin eski genel başkanlarından, Başbakan Yardımcılığı da yapan milletvekillerinden ve Birleşik Kıbrıs Partisi kurucularından Özker Özgür, 13. ölüm yıl dönümünde kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

Törene, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Tufan Erhürman, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ana muhalefet UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, eski Başbakanlar, bakanlar, milletvekilleri, siyasiler, aileler, dostları ve sevenleri katıldı. 
Özker Özgür ve eşi Zehra Özgür için Lefkoşa Kabristanlığı’nda saat 09.30’da tören düzenlendi.
Özgür çifti saygı ve özlemle anılırken, kabirlerine çiçekler bırakıldı. 

BİRİKİM ÖZGÜR

Özker Özgür'ün kabri başında yer alan anma töreninde konuşan oğlu Birikim Özgür, törene katılan herkese teşekkür ederek, 13 yıl önce babaları Özker Özgür'ü, 10 yıl önce de anneleri Zehra Özgür'ü kaybettiklerini ifade etti ve onları özlemle andı. 

Birikim Özgür, annesi ve babasının topluma değerli katkıları olduğunu belirterek, evlatları olarak bunu her gün bire bir tecrübe ettiklerini söyledi. 
Anılarını ve düşüncelerini aktaran Özgür, babası Özker Özgür'ün zoru sevdiğini, toplumsal anlamda koçbaşı olmayı, zoru tercih eden değerli bir Kıbrıslı Türk olarak haysiyetli, adaletli, erdemli bir yaşama vurgu yapan biri olduğunu vurguladı. 
Özgür, babasının yeni bir düzen kurulurken de adil bir düzen ve adaletten yana durduğunu belirterek, "Barış için, iki toplumun çatışmadan bir arada yaşayacağı bir ortam için çalıştı. Önemli olan bundan sonra da onun tecrübelerinden yararlanarak geleceğe yön vermeye çalışmaktır. Kıbrıs Türk toplumuna daha iyi hizmet getirmektir" dedi. 

BAŞBAKAN ERHÜRMAN
Başbakan Tufan Erhürman da, Özgür'ün demokrasi, özgürlük ve barış içinde federasyonu ve Kıbrıs Türk halkının varoluşu için mücadeleyi seçtiğini söyledi. 
Başbakan, zor bir dönemde bunları savunduğunu ve mücadele ettiğini belirterek, "Her insanın hayatında mücadele vardır. Ama bazı insanlar için hayat mücadeleden ibaret olur. Özgür'ün de inandığı değerler kendisiyle özdeşleşti" diye konuştu. 
Mücadelenin hâlâ zor olduğunu ancak onların mücadelesini, yine Kıbrıs Türk halkının varoluşu ve Kıbrıs'ta barış için yöntem olarak seçtiklerini belirten Başbakan Erhürman, "Mücadeleleri sürdürülecek ve bizden sonraki kuşaklara aktarılacak. Özlemle, sevgi, saygıyla huzurlarında eğiliyorum" dedi. 

SALİH MİROĞLU ANILDI... 
BAŞBAKAN ERHÜRMAN: “ÜLKEDE HER ŞEYİN HEP BİRLİKTE YAPILABİLECEĞİNİ, İSTEDİKTEN SONRA BİR ARAYA GELİNEBİLECEĞİNİ BUGÜN DE GÖRDÜK”

UBP’nin eski genel sekreterlerinden, eski bakanlardan ve milletvekillerinden Salih Miroğlu, 13. ölüm yıl dönümünde kabri başında düzenlenen törenle anıldı. 

Miroğlu için, Lefkoşa Mezarlığı’nda Özker Özgür’ün anıldığı törenin ardından anma töreni düzenlendi. Buradaki törene de Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Tufan Erhürman, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ana muhalefet UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, eski Başbakanlar, bakanlar, milletvekilleri, siyasiler, aileler, dostları ve sevenleri katıldı. 

KIZINDAN ŞİİR… “ONA HEP HASRET DUYUYORUM”

Törende ilk olarak Salih Miroğlu'nun kızı Nazenin Miroğlu, babası için yazdığı şiiri okudu. 

Miroğlu, babasını hazin bir şekilde kaybettiğini, onu hep özlemle andığını ve özlediğini söyledi. Miroğlu, babasının daha yapacak çok işleri varken yaşamını yitirdiğini ifade ederek, "Onun fikirleri yaşıyor. Ona hep hasret duyuyorum. Bize çok güzel bir isim bıraktı. 13 yıl onu unutmayıp geldiğiniz için çok teşekkür ederim" dedi. 

BAŞBAKAN ERHÜRMAN

Başbakan Tufan Erhürman da, Miroğlu'nu anarak, Kıbrıs Türk siyasetinde demokrasi, sevgi, saygı olduğunu, ancak bunun kendiliğinden değil, Miroğlu ve Özgür gibi değerli insanlar siyasetçiler sayesinde olduğuna işaret etti. 

Ülkede her şeyin hep birlikte yapılabileceğini, istedikten sonra bir araya gelinebileceğini bugün de gördüklerini ifade eden Başbakan Erhürman, geçmişte birlikte ama farklı görüşlerde olan siyasilerin ölüm gününde bile farklı siyasi görüşleri bir araya getirdiğine dikkat çekti.

Başbakan, Miroğlu'nun hitabet yeteneğinin kızına da geçtiğini ifade ederek, Miroğlu'nun kızının miras olduğunu kaydetti ve kabri başında saygıyla eğildiğini söyledi. 

Print
Posted: Kas 22, 2018,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789