BAŞBAKAN ERHÜRMAN: “SEL FELAKETİYLE İLGİLİ RAPORLAR BİR HAFTA ON GÜN İÇİNDE TAMAMLANACAK VE KAMUOYUYLA PAYLAŞILACAK”

BAŞBAKAN ERHÜRMAN: “SEL FELAKETİYLE İLGİLİ RAPORLAR BİR HAFTA ON GÜN İÇİNDE TAMAMLANACAK VE KAMUOYUYLA PAYLAŞILACAK”

BAŞBAKAN ERHÜRMAN: “SEL FELAKETİYLE İLGİLİ RAPORLAR BİR HAFTA ON GÜN İÇİNDE TAMAMLANACAK VE KAMUOYUYLA PAYLAŞILACAK”

“HATA VE İHMAL VARSA, ALTINDA KİMLERİN İMZASI VARSA BUNLAR AÇIKÇA ORTAYA KONULACAK… BU DEFA SONUNA KADAR GİDECEĞİZ, SORUMLULARI BULUP GEREKENİ YAPACAĞIZ”

GENEL KURUL TOPLANDI 

 Başbakan Tufan Erhürman, ülkede can kayıplarına da yol açan sel felaketiyle ilgili hem Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği hem de Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nca hazırlanacak raporların bir hafta-on gün içinde tamamlanacağını ve kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.

Başbakan Erhürman, hata ve ihmal varsa, altında kimlerin imzası varsa bunların açık bir şekilde ortaya konulacağını kaydederek “Bu defa sonuna kadar hep birlikte gideceğiz, sorumluları bulup gerekeni yapacağız” dedi.

Ülkede geçen hafta dört gencin yaşamını yitirmesine yol açan sel felaketi, Meclis Genel Kurulu’nun bugünkü toplantısında da gündeme taşındı. 

BAŞBAKAN ERHÜRMAN: “GEÇMİŞTE DE ŞİMDİ DE BİLİMSEL RAPOR GEREKLİLİĞİNİ YİNELİYORUM”

Başbakan Tufan Erhürman , geçmişte yaşanan kazanın ardından yaptığı açıklamalarda bir an önce bilirkişi raporunun kamuoyuyla paylaşılmasını talep ettiğini söyleyerek, şimdi de sürekli olarak sadece Ciklos’ta değil tüm bölgelerde yaşananların sebeplerinin bilimsel raporla ortaya konmasının gerekliliğini yinelediğini hatırlattı.
“RAPORLAR KAMUOYUYLA PAYLAŞILACAK”

Başbakan Erhürman, KTMMOB ve Ulaştırma Bakanlığı raporlarının hazırlanmasının ardından kamuoyuyla paylaşılacağını, hata ihmal varsa, kimlerin bunların altında imzası varsa bunların açık bir şekilde ortaya konulacağını kaydetti.

Bilimsel çalışmaların yürütmenin dahil olmadığı alanlarda hazırlanmasının daha sağlıklı olacağına inandıklarını belirten Başbakan Erhürman, çıkacak bilimsel rapor üzerinde detaylı tartışmalar yapılıp kararlar alınabileceğini ifade etti. Başbakan Erhürman, “Bu defa sonuna kadar hep birlikte gideceğiz, sorumluları bulup gerekeni yapacağız” dedi.

Başbakan Erhürman, bu raporun konunun unutulup unutturulmasına engel olacağına inandığını ve hayatını kaybedenlerin haricinde zarar gören kişilerin de bu çalışmayı hak ettiğini söyledi. 

Başbakan Erhürman, raporların bir hafta- on gün içinde tamamlanacağını belirtti.

Başbakan Tufan Erhürman : " Hükümetin taahhütü kesilen hayat pahalılığı ödeneğinin gelecekte ödenmesidir"

Meclis Genel Kurulu, kamu çalışanlarının hayat pahalılığı ödeneği hakkını düzenleyen uygulamanın 3 ay süreyle durdurulması için hükümetçe hazırlanan yasa gücünde kararnameleri görüşerek oy çokluğuyla onayladı.

Başbakan Tufan Erhürman, hayat pahalılığındaki dondurma mı değil mi konusunda kamuoyuna bilgi verdiklerini, “aldık ve geri vermeyeceğiz” noktasında bir girişimleri olmadığını ve bunu BRT ekranlarından açıkladığını kaydetti. 

Erhürman, ekonomik olarak yaşanacakları kesin olarak öngöremediğini ancak kendilerinin belirlediği şartlardaki bir süreç sonrasında hayat pahalılığının ödeneceğini yineledi.

Erhürman, yasa gücünde kararnamelerin hep aynı dil ve üslupla hazırlandığını ve hükümetin taahhüdünün gelecekte ödenmesi yönünde olduğunu vurguladı.

“Mucizevi öngörüleri olanlar varsa biz onların görüşleriyle hareket etmeye hazırız” diyen Erhürman,  fiyatlar düşmedi yönündeki eleştirilere de yanıt vererek, ağustos ayına göre enflasyon rakamlarının düşmüş olması sebebiyle hayat pahalılığının eksi çıkabildiğini söyledi.

Erhürman, enflasyon rakamlarındaki değişikliklerine etki eden temel maddeler hakkında bilgi vererek, hayat pahalılığı meselesinin geçmiş yıllardan biraz farklılaştığını, geçmişte çok fazla insanın kamuda çalıştığını, şimdi ise özel sektörde çalışan insan sayısının kamudan fazla olduğunu söyledi. 

Başbakan Erhürman, hayat pahalılığı konusunda farklı bir uygulama düşünülmesi gerektiğini kaydetti. 

Konuşmaların ardından rapor ve tasarının bütünü üzerindeki görüşmeler tamamlanarak, yasa gücünde kararname 27 kabul, 6 ret ve 2 çekimser oyla, oy çokluğuyla kabul edildi. 

Genel Kurul’da daha sonra çeşitli yasaların hayat pahalılığı ödeneği hakkını düzenleyen maddesinin 3 ay süreyle durdurulmasını içeren yasa gücündeki kararnameler görüşülerek oylandı. Kararnameler oy çokluğuyla kabul edildi.

Print
Posted: Ara 10, 2018,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789