Başbakan Özgürgün, 11. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali’nin Açılışına Katıldı

Başbakan Özgürgün, 11. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali’nin Açılışına Katıldı

-“KÜLTÜRÜN YAŞATILARAK GELECEK NESİLLERE 
AKTARILMASI, BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR”

-“LEFKOŞAMIZ İÇİN ÇOK BÜYÜK NOSTALJİK ANLAMI OLAN 
ÇAĞLAYAN PARKI’NIN HEPİBİMİZİN BELLEĞİNDE YERİ VAR”

“KÜLTÜREL DEĞERLER YAŞATILDIĞI ORANDA 
TOPLUMLAR ÖZ VARLIĞINI SÜRDÜREBİLİR”

Başbakan Hüseyin Özgürgün, kültürün yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması ve gençlerin bu ruhla yetişmesinin çok önemli olduğunu belirterek, “Gençlerimizin sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetlerle sosyalleşmesi ve kötü alışkanlıklardan uzak durması en büyük beklentimizdir” dedi.
Başbakan Hüseyin Özgürgün, 11. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali’nin açılışına katıldı. Lefkoşa Türk Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Başbakanlık Gençlik Dairesi ve Lefkoşa’da faaliyet gösteren 7 kültür-sanat derneğinin katkılarıyla düzenlenen festivalin açılışı dün akşam Çağlayan Parkı’nda yer aldı.
Başbakan Özgürgün, açılışta yaptığı konuşmada, güzelliklerin yaşandığı, yaşatıldığı 11. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları festivaline katılmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti.
Çağlayan Parkı’nın Lefkoşa için çok büyük nostaljik anlamı olduğuna işaret ederek, herkesin belleğinde yeri olan Çağlayan Parkı’nın yeniden canlandığını ve geçmiş anıların yaşanmasına vesile olunduğunu kaydeden Başbakan Özgürgün, şöyle konuştu:

“ÇOCUKLUĞUMUN DA GEÇTİĞİ BÖLGE”

“Çocukluğumun da geçtiği bu bölge, tarihi Yusuf Kaptan sahasını, Çağlayan Gazinosu, Anibal Restorant, Budak ve Akpınar Pastanelerini, yazlık sinemaları unutmak mümkün değil. Bayram coşkularının da hep yaşandığını hatırlıyorum. Burası geçmişte tüm Kıbrıs Türk halkının sosyal, kültürel ve aynı zamanda sportif yaşam merkeziydi.”

Her yıl yeni katılımcılarla festivalin daha da güçlü hale geldiğini ve festivale destek vermeye devam edeceklerini belirten Başbakan Özgürgün, Lefkoşa ruhunun canlandırılarak yaşatılmasına katkı koyanları kutladı.

“TARİH BOYUNCA KIBRIS TÜRKLERİNİN DE EN ÖNEMLİ 
KÜLTÜREL ETKİNLİĞİ HALK DANSLARI OLMUŞTUR”

 Başbakan Özgürgün, insanları birbirlerine yakınlaştırırken, arkadaşlığı, dostluğu sevgiyi, saygıyı öğreten, milli birlik ve beraberlik duygularının gelişmesini sağlayan halk oyunların çok önemli ve bir toplumun en önemli kültürel değerleri olduğunu söyledi.
Kültürel değerler yaşatıldığı oranda toplumların öz varlığını sürdürebildiğini kaydeden Başbakan Özgürgün, “Tarih boyunca Kıbrıs Türklerinin de en önemli kültürel etkinliği halk dansları olmuştur. Bu nedenle bu kültürün yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması, gençlerimizin bu ruhla yetişmesi bizler için çok önemlidir. Gençlerimizin sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetlerle sosyalleşmesi ve kötü alışkanlıklardan uzak durması en büyük beklentimizdir” diye konuştu.
Başbakan Özgürgün, büyük bir işbirliği ruhu içinde hazırlanan organizasyona emek veren, katkı koyan herkese, her kuruma ve etkinliğe renk katan konuklara ve halka teşekkür etti.


Print
Posted: Ağu 24, 2017,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789