Başbakan Hüseyin Özgürgün Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Recep Akdağı kabul etti

Başbakan Hüseyin Özgürgün Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Recep Akdağı kabul etti

Görüşmede Akdağ, KKTC’nin kalkınma hamlesinin karşılıklı işbirliği ile daha da hızlanacağını’ kaydetti.

Akdağ, ‘Türkiye ile KKTC arasındaki diyaloğun güçlendirilmesi, hızlandırılması ve verimli hale gelmesi’ yönündeki görüşünü aktardı.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Akdağ, Kıbrıs konusuna da değindi.

Rum tarafına seslenen Akdağ; ‘bir çözümsüzlüğe kıbrıs sorununu mahkum ederlerse kıbrıs türkünün kalkınamacağını ve dayatmalara razı olacağını düşündüler. Artık görmeleri lazım KKTC’nin kurulduğu topraklar ve bu ülke bundan böyle çok daha hızlı ilerleyecek, anlamsız inattan vazgeçilmeli’ dedi.


Akdağ; ‘KKTC’ni hızla geliştirmeye ve refahını artırmaya devam deceğiz, mutlaka rum tarafı gelişmizi takip ediyor. ordaki halka seslenmek isterim.. burada toplumlar barış içinde yaşadılar dolayısıyla rum halkı bu gerçeği görmeli ve kendi poltiiakcılarına baskı yapmalılar. KKTC alıp başını gidecek peşin peşin söyleyelim bilsinler’ ifadelerini de kullandı.

Başbakan Hüseyin Özgürgün de ‘74’ten sonra Anavatan Türkiye ile KKTC arasında kurulan mali ve ekonomik işbirliğinin daha da hzılanması’ temennisini dile getirdi.

‘Özellikle Kıbrıs konusunun bu parametrelerle bir yere varamayacağının görülmesiyle artık çok daha önemli ve ciddi ekonomik gelişmeye ihtiyaç duyulacağına işaret eden Özgürgün, ‘anavatan Türkiye ile işbirliği daha da artırılmalı, biz her zaman sizi bekliyoruz, burda olursanız çalışmalar hızlanır’ diye konuştu.

Hükümetin de son birbuçuk yılda önemli adımlar attığını kaydeden Özgürgün, iki ülke arasındaki temasların artacağını ifade etti.

Görüşmede Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ile Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun da hazır bulundu.

Print
Posted: Eyl 29, 2017,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789