BAŞBAKAN ERHÜRMAN: “ÇOK DAHA VERİMLİ ÇOK DAHA ÜRETKEN BİR BRT'Yİ HEP BİRLİKTE YARATACAĞIZ”

BAŞBAKAN ERHÜRMAN: “ÇOK DAHA VERİMLİ ÇOK DAHA ÜRETKEN BİR BRT'Yİ HEP BİRLİKTE YARATACAĞIZ”

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu, 55’inci Kuruluş yıldönümünü dün akşam verilen yemekle kutladı.
Bayrak Radyo Televizyon Kurumu, 55’inci Kuruluş yıldönümünün 25 Aralık 2018’de yapılması planlanan etkinliği, kurum çalışanlarından Raif Özgüren’in beklenmedik ölümü nedeniyle ertelenmişti.  
Kurum’da 25’inci hizmet yılını tamamlayan personelin plaketle onurlandırıldığı geceye devlet ve hükümet yetkilileri de katıldı.
Bayrak Radyo Televizyon Kurumu  Müdürü Aysu Basri Akter, yemekte yaptığı konuşmada  “aldığımız mirası gelecek kuşaklara bırakmak için mücadele ediyoruz. Sürdürülebilir bir yapıyla yolumuza devam edeceğiz” dedi.
Gecede 25 yılını dolduranlara plaket verileceğini de anımsatan Akter , plaket alacaklar arasında hala kadrosuz çalışanlar olduğuna işaret ederek bunun artık son olmasını diledi.. Akter ayrıca Pazartesi BRT Spor kanalının yayına başlayacağını hatırlattı.
Akter, “Bayrak Radyo Televizyon Kurumu  yasasının geçmesiyle sürdürülebilir bir yapıyla yolumuza devam edeceğiz. Pazartesi BRT Spor kanalı yayına başlayacak.Amacımız bu alanda emek veren gençlere motivasyon kazandırmak. BRT spor  yayınlarında sadece futbol değil tüm spor dallarını ekranlara taşımayı hedefliyor.”
BAŞBAKAN ERHÜRMAN: “KADROLANMAMIŞ ÇALŞANLAR İÇİMİZİ BURKAN BİR ŞEY…”

Başbakan Tufan Erhürman da kurumsallaşmanın önemine değinerek Bayrak Radyo Televizyon Kurumu bu noktada başarılı olduğumuz yapılardan biri ancak kurumda hâlâ kadrolanmamış çalışanlar var. Bu içimizi burkan bir şey…” dedi.

“YASA ÖNÜMDE, ÇALIŞIYORUM, KISA ZAMANDA MECLİS’E SEVK EDECEĞİZ”

Çok zor koşullarda kurulan ve zor yıllar geçiren Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun gurur ve övünç kaynağı olduğunu dile getiren Başbakan Erhürman, şöyle konuştu:

“Bugünlere gelirken arzu etmediğimiz sorunları da taşıdık. Henüz kadrolanmamış çalışanlar var. Bu içimizi burkan bir şey. Artık yolun üzerindeki ayağımıza takılan şeyleri silip süpürmenin zamanı geldi. Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (Değişiklik) Yasa Taslağı önüme geldi. Şu anda üzerinde çalışıyorum ve kısa sürede Meclis’e sevk edeceğiz.”

Başbakan Erhürman, BRTK’nın, Kıbrıs Türk halkının azımsanamayacak potansiyelini hem halka hem dünyaya duyuran bir yayın organı olduğuna işaret ederek, gözbebekleri olmasına rağmen yaşanan sorunlardan zaman zaman verimlilik ve potansiyel kayıplar yaşandığını belirtti.

Başbakan Erhürman, “çok daha verimli çok daha üretken bir BRT’yi hepbirlikte yaratacağız” diyerek sözlerini tamamladı. 

Kutlama yemeğinde, kurumda 25’inci hizmet yılını tamamlayan personele  plaket de takdim edildi.

Print
Posted: Şub 1, 2019,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789