BAŞBAKAN ERHÜRMAN:"YENİ BİR BELİRSİZ SÜRECE HAPS OLMAYACAĞIZ"

BAŞBAKAN ERHÜRMAN:"YENİ BİR BELİRSİZ SÜRECE HAPS OLMAYACAĞIZ"

BAŞBAKAN ERHÜRMAN AA VE AMERİKANIN SESİ'NE RÖPORTAJ VERDİ..."SIFIRDAN BAŞLAMAYI DOĞRU BULMUYORUZ"
ERHÜRMAN: "SIFIRDAN BAŞLAMAYI DOĞRU BULMUYORUZ"
"YENİ BİR BELİRSİZ SÜRECE HAPS OLMAYACAĞIZ"

 Başbakan Tufan Erhürman, İngiltere temasları kapsamında Anadolu Ajansı ve Amerika'nın Sesi'ne röportaj verdi.
Başbakan Erhürman, Kıbrıs konusundaki soruları yanıtladı, İngiltere temasları hakkında bilgi verdi.
Sıfırdan başlanacak bir müzakere sürecini kabul etmediklerini, doğru bulmadıklarını söyleyen Başbakan Erhürman, Kıbrıs Türk halkının adadaki siyasi eşitliğinin tartışılmaz bir konu olduğunu ifade ederek, siyasi eşitliğin tartışılmasının bile söz konusu olmadığını vurguladı.
Başbakan Erhürman, Kıbrıs müzakerelerinde sonuç odaklı takvimi olan bir sürece hazır olduklarını ifade ederek, "Ucu açık müzakereye açık değiliz, bizim irademiz bellidir; sonuç odaklı bir sürece varız" diye konuştu.
Başbakan Erhürman, Kıbrıs Türk halkının belirsiz bir sürece hapsedilmesine izin vermeyeceklerini belirterek, Kıbrıs konusundaki samimi ve sonuç odaklı çalışmalarının süreceğini ancak görüşme süreçleri nedeniyle tam istedikleri seviyeye ulaştırmadıkları sosyal ve ekonomik kalkınmaya odaklanacaklarını söyledi.

"YÜRÜRKEN SAKIZ ÇİĞNEMEYİ ÖĞRENECEĞİZ"

"Yürürken sakız çiğnemeyi öğreneceğiz" diyen Başbakan Erhürman, bunun için yoğun bir şekilde çalışacaklarını, Londra ziyaretini de bu çerçevede yaptıklarını kaydetti.
Başbakan Erhürman, yurtdışında yaşayan Kıbrıslı Türklere; "Gelin birlikte el ele verelim ülkeniz ile bağları güçlendirelim, yatırım yapalım, yeni kuşakların vatanları ile arasındaki köprüleri yeniden kuralım" çağrısı yaptığını ifade ederek, el ele vermeleri halinde KKTC'nin sosyal ve ekonomik kalkınmasını başaracaklarına inanç belirtti.

Print
Posted: Mar 8, 2019,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789