BAŞBAKAN TUFAN ERHÜRMAN, “GENÇLİK SOSYAL DESTEK PROJESİ’NİN” (GESDEP) TANITIMI İÇİN DÜZENLENEN BASIN TOPLANTISINA KATILDI

BAŞBAKAN TUFAN ERHÜRMAN, “GENÇLİK SOSYAL DESTEK PROJESİ’NİN” (GESDEP) TANITIMI İÇİN DÜZENLENEN BASIN TOPLANTISINA KATILDI

BAŞBAKAN ERHÜRMAN: “GENÇLERİMİZE DOĞRU NOKTALARDA DOKUNABİLMEK İÇİN İŞ BİRLİĞİ YAPMALIYIZ. BU PROJEYLE GÜZEL BİR İŞ BİRLİĞİ GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZİ GÖRÜYORUM”.
BAŞBAKAN: “PROJE EKONOMİDEN SPORA, SANATTAN KÜLTÜRE, KÜLTÜREL MİRASIMIZDAN UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEYE KADAR ÇOK FAZLA ALANA AYNI ANDA DOKUNMAKTADIR”.

Başbakan Tufan Erhürman, Başbakanlığa bağlı Gençlik Dairesi’nin planladığı “Gençlik Sosyal Destek Projesi’nin” (GESDEP) tanıtımı için düzenlenen basın toplantısına katıldı. 
Basın toplantısında konuşan Başbakan Erhürman, bu projenin bir başlangıç noktası olarak kabul edilmesi gerektiğini belirterek, “Evet uyuşturucuyla mücadele ediyoruz, spor yapma şansı sunuyoruz, Gençlik Dairemiz çeşitli organizasyonlar yapıyor ama gençlere günlük yaşamın başka anlarında dokunmak gerekiyor” dedi.
Projenin tanıtımı, bugün saat 15.00’da Değirmenlik Belediyesi Özle Türkel Sosyal Aktivite Merkezi’nde yapıldı. 

PROJE 9 NİSAN’DA DEĞİRMELİK’TE BAŞLIYOR

Gençlik Sosyal Destek Projesi’nin Koordinatörü Dr. Fatoş Giritli, tanıtım toplantısında proje ile ilgili detaylı bilgi paylaştı.
Gençlik Dairesi’nin yerel yönetimler ve okullarla iş birliğiyle yürüteceği proje, ülke gençlerinin farkındalık ve sağlıklı yaşam becerilerini geliştirebilmelerine katkıda bulunmayı amaçlıyor.
Proje, 9 Nisan’da Değirmenlik Belediyesi Özle Türkel Sosyal Aktivite Merkezi’nde başlayacak.
Aralık ayında tamamlanması öngörülen proje kapsamında, Gazimağusa, İskele, Lefkoşa, Girne, Güzelyurt, Lefke bölgelerindeki gençler için 7 farklı etkinlik düzenlenecek.
Gençlik Dairesi, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ve okul müdürlüklerinin iş birliğiyle yürütülecek projede, bölgelerdeki maddi manevi yetersizlik yaşayan veya sosyal açıdan zayıf olan ihtiyaçlı gençler ve çocuklar, etkinliklere öncelikli olarak katılma fırsatı bulacak.

KARAVEZİRLER: “BÖLGEDE ÇOK SAYIDA GENÇ VAR, BÖYLE BİR PROJE İHTİYAÇ”

Değirmenlik Belediye Başkanı Ali Karavezirler, projenin pilot okul olarak belirlenen Değirmenlik İlkokulu’nda başlamasından mutluluk duyduğunu belirtti.
Bölgelerinde çok sayıda genç olduğunu ve böyle bir projeye ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Karavezirler, projenin hayata geçmesine katkı koyan herkese teşekkür etti.

ÇOLAKOĞLU: “GÜÇLER BİRLEŞTİRİLEREK GENÇLER İÇİN FAYDALI ADIMLAR ATILACAK”

Gençlik Dairesi Müdürü Şifa Çolakoğlu da, bu proje için, devlet, yerel yönetim ve sivil toplum örgütlerinin beraber çalıştıklarını belirterek, güçleri birleştirmenin sonucunda gençler için faydalı adımlar atılmasının sağlayacağı yarara inandığını söyledi.
Çolakoğlu, merkezlerden uzak 6 bölgede yapılması planlanan projeyle ilgili bilgi vererek, proje kapsamında gerçekleştirilecek aktiviteleri açıkladı.
Şifa Çolakoğlu, konuşmasını projede büyük emekleri olan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Umure Örs’e, Başbakanlık Müdürü Yeşim Kubilay’a, Başbakanlık Müsteşarı Hasan Alicik’e, Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ve ekibine ayrıca daire personeline teşekkür ederek tamamladı. 

ERHÜRMAN: GENÇLERE DOĞRU NOKTALARDA DOKUNABİLMELİYİZ

Başbakan Tufan Erhürman, konuşmasına “Hoşgeldiniz” diyerek başladı.  
Gençlerimize örgün eğitimde vermemiz gerekenleri ne kadar verebildiğimiz tartışmalarının yanında, yaygın eğitimin de uzun süreden bu yana arzu edilen oranda gerçekleştirilemediğini belirten Erhürman, yaygın eğitimin gerçekleştirilememiş olmasının, örgün eğitimdeki yoğun müfredattan bunalan gençlerimize geriye kalan zamanlarında sunulması gereken hizmetlerin sunulamaması sonucunu doğurduğunu bildirdi. 
Başbakan Erhürman, Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun, Gençlik Dairesi’nin, Spor Dairesi’nin ve başta Değirmenlik Belediyesi olmak üzere yerel yönetimlerin, en önemli misyonlarından birinin gençlere örgün eğitim dışında kalan zamanlarda doğru noktalarda dokunabilmek olduğunu dile getirdi. 
Başbakan Tufan Erhürman konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Bu projeyi bu anlamda bir başlangıç noktası olarak kabul etmek gerekir. Çünkü biz uyuşturucu ile mücadele ediyoruz, biz gençlerimize spor yapma şansı sunuyoruz, Gençlik Dairemiz kamp ve festivaller gibi çeşitli organizasyonlarla gençlere ulaşıyor. Ama gençlere günlük yaşamın başka anlarında dokunmak ve doğru noktalarda dokunmak gerekiyor”. 
Herkesin “Gençler daha çok kitap okumalıdır. Gençler çevrelerinin ve kültürel mirasımızın daha fazla farkına varmalıdır. Gençler kişisel gelişim açısından ihtiyaç duydukları noktalarda muhakkak desteklenmelidir” dediğini belirten Erhürman,  bunların hepsinin saptamasının yapıldığını, ancak hayata geçirme noktasında arzu edilen kadar hızlı davranılmadığını dile getirdi. 
Başbakan  Erhürman, bu nedenle de bu projeyi geliştirenlere yürekten teşekkür edip, başarılar diledi. 
“Çünkü gerçekten bu projeler öyle sadece bir dairenin ya da yerel yönetimlerin kendi başlarına yapabilecekleri işler değildir” diye konuşan Erhürman, gençlere doğru noktalarda dokunabilmek için iş birliği yapılması gerektiğini, bu projeyle de güzel bir iş birliği gerçekleştirildiğini gördüğünü dile getirdi. 

BUNDAN SONRAKİ PROJELERİN HAZIRLIĞINA BUGÜNDEN BAŞLANILMALIDIR

Başbakan Erhürman, bu başlangıç noktasının ötelere taşınması gerektiğinin altını çizerken, gençlerimizin meslek edindirilmeleri anlamında rehberliğe ihtiyaçları olduğunu, bu konuda da Esnaf ve Zanaatkârla Odası’nın katkısını oldukça önemsediğini söyledi. 
Yaşadığımız sıkıntılardan birinin de gençlerimizin eğitim açısından doğru yönlendirilmemeleri olduğuna dikkat çeken Erhürman, şu ifadelerde bulundu: 
“Bunun sonucunda çok sayıda işsiz üniversite mezunumuz bir tarafta dururken ‘ara eleman’ denilen ki ben onlara ‘usta’ demeyi tercih ediyorum. Usta ihtiyacında arzu ettiğimiz noktalarda gençlerimizi görememizdir. Bu istihdam açısından sıkıntı yaratıyor. Çünkü ülkemizde hem yüzde 20 genç işsizliğimiz vardır. Hem de bizi çok ciddi oranda yabancı işçi çalışması noktasına taşıyor. Dolayısıyla bu proje ekonomiden, spora, sanattan, kültüre, kültürel mirasımızdan, uyuşturucuyla mücadeleye kadar çok fazla alana aynı anda dokunmaktadır”.
Başbakan Erhürman, projenin bir başlangıç noktası olduğunun unutulmaması gerektiğinin altını çizdi ve bu projeye katkı koyanlardan bundan sonraki projelerin hazırlığına bugünden itibaren başlamalarını rica etti. 
Projenin gençlerimiz için çok keyifli, aydınlatıcı ve ufuk açıcı olmasını dileyen Başbakan, projenin hayırlı olmasını diledi ve emeği geçenlere teşekkür etti. 

 

Print
Posted: Nis 3, 2019,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789