BAŞBAKAN ERHÜRMAN: “BU YARIŞMALARIN SONUCUNDA ELBETTE KAZANANLAR OLACAKTIR. ANCAK, EN BÜYÜK KAZANIM AFETLERDE BİR TEK İNSANA BİLE EL UZATABİLMEK, BİR TEK İNSANIN BİLE HAYATINI KURTARABİLMEKTİR”

BAŞBAKAN ERHÜRMAN: “BU YARIŞMALARIN SONUCUNDA ELBETTE KAZANANLAR OLACAKTIR. ANCAK, EN BÜYÜK KAZANIM AFETLERDE BİR TEK İNSANA BİLE EL UZATABİLMEK, BİR TEK İNSANIN BİLE HAYATINI KURTARABİLMEKTİR”

BAŞBAKAN TUFAN ERHÜRMAN, “ULUSLARARASI ÜNİVERSİTELER ARASI ARAMA-KURTARMA OYUNLARI 2019” (USARGAMES2019) ORGANİZASYONU’NUN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

ERHÜRMAN: “ÖĞRENCİLERİMİZİN BU OYUNLAR VESİLESİYLE YAPACAKLARI BU TATLI MÜCADELE ASLINDA ÇOK CİDDİ BİR GERÇEK OLAN AFET GERÇEĞİYLE NASIL MÜCADELE ETMEMİZ GEREKTİĞİNİ BİR KEZ DAHA BİZE HATIRLATACAK.”

 Başbakan Tufan Erhürman, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ve Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi (IUSARC) işbirliğinde düzenlenen  “Uluslararası Üniversiteler Arası Arama-Kurtarma Oyunları 2019” (USARGames2019) organizasyonun açılış törenine katıldı.
Törende konuşan Başbakan Erhürman, yarışmanın sonucunda elbette kazananlar olacağını, ancak en büyük kazanımın afetlerde insan hayatı kurtarabilmek olduğunu söyledi. 
Darboğaz-Ciklos mevkiinde bulunan, Güven Park Tesisleri’nde yapılan organizasyonun açılış törenine, Başbakan Erhürman’ın yanı sıra bazı bakanlar, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri ve askeri yetkililer de katıldı. 
25-29 Nisan 2019 tarihleri arasında Ciklos mevkiinde bulunan Güven Park Tesisleri'nde icra edilecek oyunlara yurtiçi ve yurt dışından 17 üniversite katılıyor. 
Beş ana etaptan oluşacak oyunlar, “Ahşap Köprü Kurma ve Yaralı Nakli”, "Havai Hatla Kurtarma ve yaralı Nakli" , "Beton Kütle Sürükleme, Trafik Kazasına Müdahale ve İlkyardım”, "Hedef Bulma", “Enkaza Müdahale, Kütle Altı Yaralı Kurtarma ve İlkyardım” parkurundan oluşuyor. Yarışmacı ekipler ise,6 esas 2 yedek olmak üzere toplamda 8 akut öğrencisinden oluşuyor. 

ERHÜRMAN: “YAŞADIĞIMIZ OLAĞANÜSTÜ AFETLERDE ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMALARININ NE DENLİ ÖNEMLİ OLDUĞU BİR KEZ DAHA KAVRANMIŞ OLUNDU”

Açılış töreninde konuşan Başbakan Tufan Erhürman, “Uluslararası Üniversiteler Arası Arama-Kurtarma Oyunları 2019” un açılış törenine katılmaktan dolayı onur duyduğunu söyledi. 
Başbakan Erhürman, doğal afetlerde özveriyle cansiperane bir şekilde görev yapan Başbakanlık Afet ve Koordinasyon Merkezi, Sivil Savunma Teşkilatı, Kaymakamlıklar, KTBK, GKK ve Polis Genel Müdürlüğü mensuplarına tek tek teşekkür etti. 
Ülkemizde son bir yıl içerisinde yaşanan olağanüstü afetlerde arama-kurtarma faaliyetlerinin ne denli önemli olduğunu bir kez daha kavranmış olunduğunu kaydeden Başbakan,  “Bu yüzden öğrencilerimizin bu oyunlar vesilesiyle yapacakları tatlı mücadele aslında çok ciddi bir gerçek olan afet gerçeğiyle nasıl mücadele etmemiz gerektiğini bir kez daha bize hatırlatacak” dedi. 
Başbakan Tufan Erhürman, oyunlara katılan AKUT öğrencilerine teşekkür ederken, üniversite hayatlarında, akademik eğitimleriyle yetinmeyerek, böyle önemli insani konuda faaliyetlere zaman ayıran tüm AKUT öğrencilerini kutladı. 
“Bu yarışmanın sonunda elbette kazananlar olacaktır. Ama sanırım onlar bizden çok daha iyi biliyorlar ki, en büyük kazanım bir afette bir tek insana dahi elini uzatabilmek, bir tek insanı dahi kurtarabilmektir. Bunun manevi hazzı hiçbir yarışmadaki birincilikle kıyaslanabilir bir şey değildir” diye konuşan Başbakan Erhürman, USARGAMES2019’a katılan AKUT öğrencilerine başarı dileyerek, organizasyonun gerçekleşmesine katkı koyanları kutladı. 

 

Print
Posted: Nis 25, 2019,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789