BAŞBAKAN TATAR: “BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE KİMSENİN NİFAK SOKMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

BAŞBAKAN TATAR: “BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE KİMSENİN NİFAK SOKMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

BAŞBAKAN TATAR: “RUMLAR BU ADANIN TEK SAHİBİ DEĞİL”
TATAR, TÜRKİYE’DEN GELEN SENDİKA TEMSİLCİLERİNİ KABUL ETTİ

"BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE KİMSENİN NİFAK SOKMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ.”

GEYLAN: “ULUSLARARASI CAMİA EGEMENLİK HAKLARINA SAYGILI OLMALI”

Başbakan Ersin Tatar, önemli bir coğrafyada bulunan Kıbrıs’ta iki eşit hak olduğunu ve Rumlar bu adanın tek sahibi olmadığına işaret ederek, “Türkiye 80 milyon nüfusuyla Doğu Akdeniz’de en güçlü ülkelerden birisi.. Önemli bir konumda ve bu pozisyonu korumamız gerek” şeklinde konuştu.

Başbakan Ersin Tatar, Talip Geylan başkanlığındaki Türk Eğitim Sendikası heyeti, Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği temsilcileri ve Memur Sen Başkanı Akın Manga’yı kabul etti.

Başbakan Ersin Tatar, heyeti kabulde yaptığı konuşmada, “Bu zamana kadar atalarımız ve Türkiye, hak ve çıkarlarımızı en iyi şekilde korudu. Türkiye’nin desteğiyle devlet kurduk ve yıllardır bu devleti yaşatarak halkımızın refahını sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Büyük güçlerin burada gözü olduğunu kaydeden Tatar, şöyle devam etti:

"Burası önemli bir coğrafya ve büyük zenginlikler olduğu söylenmekte. Rumlar bu Adanın tek sahibi değildir. İki ayrı eşit halk vardır. Bizler kuzeyde kendi egemenliğimizi ilan ettik. Türkiye ile yaptığımız anlaşmalar var ve Fatih ile Yavuz gemisinin araştırmaları bizler için çok önemli”

Başbakan Tatar, ekonomik anlamda güçlenebilmek için üretmek gerektiğine de vurgu yaparak, bu anlamda üretenin çalışanın ve de en önemlisi milletin yanında olduklarını ifade etti.

“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE KİMSENİN NİFAK SOKMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

“Birlik ve beraberliğimize kimsenin nifak sokmasına izin vermeyeceğiz.” diyen Tatar, Kıbrıs’ı AB’nin bir parçası olarak gören ve Türkiye’nin Adadan çıkmasını savunan AB mekanizmalarını eleştirdi.

Tatar, Kıbrıs Türkünün böyle oyunlara gelmeyeceğini, esas olanın Türkiye ve Türkiye’nin etkin ve fiili garantisi olduğunu söyledi.

 

Print
Posted: Haz 12, 2019,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789