BAŞBAKAN ERSİN TATAR, YEŞİLKÖY KOLAKAS VE PATATES PANAYIRININ AÇILIŞINA KATILDI

BAŞBAKAN ERSİN TATAR, YEŞİLKÖY KOLAKAS VE PATATES PANAYIRININ AÇILIŞINA KATILDI

Başbakan Ersin Tatar: Karpaz’ı daha üretken yapıya döndürmek için çalışıyoruz.

Yeşilköy Kolakas ve Patates Panayırı başladı. Açılışa katılan Başbakan Ersin Tatar, Karpaz bölgesini daha üretken bir yapıya döndürmek ve ekonomik anlamda canlandırmak için çalıştıklarını ifade ederek, bunu yapmak için hükümetin gereken tecrübe ve deneyime sahip olduğunu söyledi.

Yeşilköy’de üretilen ürünlerin başında gelen patates ve kolakası tanıtmak amacıyla Yenierenköy Belediyesi tarafından 2’ncisi düzenlenen Yeşilköy Kolakas ve Patates Panayırı’na katılan Başbakan Ersin Tatar, Karpaz bölgesinde bazı sıkıntıların bulunduğunu ancak bölgenin çok güzel bir coğrafyaya sahip olduğuna dikkat çekti.

Başbakan Tatar, Karpaz bölgesinde sıkıntılar olabileceğini ancak buranın bölgenin en güzel yeri olduğuna dikkat çekerek bu güzellikleri korumanın herkesin görevi olduğunu vurguladı.

Başbakan Tatar, bölgeyi daha üretken bir yapıya döndürmek ve ekonomik anlamda canlandırmak için çalıştıklarını ifade ederek, bunu yapmak için hükümetin gereken tecrübe ve deneyime sahip olduğunun altını çizdi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz da, yaptığı konuşmada  Yeşilköy’e gereken önemi verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini kaydederek, Karpaz bölgesinin kalkınmasıyla ilgili özel çalışmalar yürüttüklerini vurguladı.

Yenierenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak da yaptığı konuşmada  patates ve kolakasın ülke için önemli değerler arasında yer aldığını ve yerli üretimin desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Yeşilköy Muhtarı Perol Mavili ise, böylesi bir panayırın düzenlenmesinin bölge için önemine değinerek katkı koyanlara teşekkür etti.

Print
Posted: Ağu 29, 2019,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789