Başbakan Özgürgün:"Dünya Kadın Hakları Günü’nü içtenlikle kutlarken, 7 Ocak 2018 Genel seçimlerinde aday olan tüm kadın adaylarımıza başarılar dilerim"

Başbakan Özgürgün:"Dünya Kadın Hakları Günü’nü içtenlikle kutlarken, 7 Ocak 2018 Genel seçimlerinde aday olan tüm kadın adaylarımıza başarılar dilerim"

Dünya kadınlarının, insanca yaşama isteğini dile getirdiği dayanışma günü olan bugün, Atatürk’ün öncülüğünde, Türk kadınına milletvekili seçme ve seçilme hakkının, 5 Aralık 1934’de tanınmasının 83. Yılı ve Dünya Kadın Hakları günü.


Atatürk’ün, “Ey Kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye değersin” sözleri, kadınlarımıza verdiği değeri en anlamlı hale getirmiştir. Türk kadını, dünyada çok sayıdaki ülke kadınlarından önce seçme ve seçilme hakkını elde etmiş, ülke yönetiminde söz sahibi olmuştur. Kıbrıs Türk kadını da, toplumsal yaşamımızda tarihi görevler üstlenmiştir.  


Kıbrıs Türklerinin varoluş mücadelesinde erkeği ile omuz omuza vererek, cephe gerisinde dirayetli duruşu ve toplumu toparlayan tavrı ile mücadelenin kazanılmasında büyük pay sahibi olan kadınlarımız, bugün her alanda söz sahibi ve ülke kalkınmasında önemli görevler üstleniyor.


Anne olarak toplumumuzun mihenk taşını oluşturan kadınlarımızın eğitimli ve bilinçli olması sağlıklı bir toplum için olmazsa olmazdır. Hükümetimiz, vefakar  kadınlarımızın daha da güçlendirilmesi, siyasal yaşamda daha etkin olması için önemli çalışmalar yapmaktadır. Bu çerçevede, her kademe aktif görev yapan kadınlarımızın etkinlik alanlarını daha genişleterek; eğitim, sağlık, siyaset, hukuk,  istihdam gibi tüm alanlarda fırsat eşitliği sağlanıyor, kadın yönetici sayımız her geçen yıl artıyor, ilgili bakanlıklarımızda kadınlara yönelik projeler uygulanıyor.


Kadınlarımızın siyasal hayata katılım mücadelesini gördükçe geleceğe dair umutlarımız daha da artıyor. Güçlü toplumların temelinde güçlü kadınlar olduğunun bilinciyle, kadınlarımızın her alanda daha da güçlenmesini sağlayacak projeleri hayata geçiyoruz.

Karşılıksız sevginin, sabrın, eşsiz hoşgörünün ve emeğin ne demek olduğunu öğrendiğimiz kadınlarımız,  her şeyin en güzeline layıktır.

Dünya Kadın Hakları Günü’nü içtenlikle kutlarken, 7 Ocak 2018 Genel seçimlerinde aday olan tüm kadın adaylarımıza başarılar dilerim.

Print
Posted: Ara 5, 2017,
Categories: Mesajlar,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789