Başbakan Özgürgün:"Kıbrıs Türkleri’nin toplumsal varoluş mücadelesi uğruna canlarını feda eden, aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum"

Başbakan Özgürgün:"Kıbrıs Türkleri’nin toplumsal varoluş mücadelesi uğruna canlarını feda eden, aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum"

 Bu adadaki var olma mücadelesi tarihimize “Kanlı Noel” olarak geçen trajik olayların 54ncü yıldönümündeyiz. Bu adada Kıbrıs Türklerini yok etmek ve Kıbrıs’ı Yunanistan’a ilhak etmeyi amaçlayan Rum saldırılarının üzerinden 54 yıl geçmiş olmasına rağmen bugün hala yaşananlar Kıbrıs rumlarının bu ülküden hala vazgeçmediklerini ne yazık ki çok açık bir şekilde göstermektedir.  


Kıbrıs Türklerinin 21 Aralık 1963 “Kanlı Noel”inde acımasız Rum saldırılarına karşı Adanın her yanında gösterdiği direniş tarihin en onurlu ve kahramanca direnişlerinden biridir. Rum – Yunan ikilisinin Adayı Yunanistan’a bağlama ENOSİS hayallerini gerçekleştirmek için, sayısız masum Kıbrıs Türkü katledilmiş, binlerce insan köklerinden koparılarak göçe zorlanmış ve insanlık dışı bir katliama maruz kalmıştır. Kıbrıs tarihine kazınan bu kara lekeyi Kıbrıs Türklerinin unutması mümkün değildir. Bugün aradan 50 yılı aşkın bir süre geçmiş olmasına rağmen, yürütülen müzakere süreçlerinde tüm iyi niyetli yaklaşımlar karşısında Rum zihniyetinin değişmediğine dünya kamuoyu önünde tekrar şahit olduk. Kıbrıs Türkü bugün sahip olduğu barış ve huzur ortamına kavuşmak adına büyük bedeller ödemiştir. Kıbrıs Türkü özgürlüğüne ve aydınlık günlere kavuşana değin verilen mücadeleleri, nereden nereye geldiğini hiçbir zaman unutmayacaktır. Yıllar boyu maruz kaldığı acı ve gözyaşına rağmen, umut ve inancını kaybetmeden başını dik tutmayı başarmıştır. Bugünlere gelmemizde, kanı ve canı pahasına şehitlerimizin yapmış olduğu eşsiz katkı daima hatırlanacaktır. Anavatan Türkiye’den aldığımız güç ve desteklerle, dün olduğu gibi bugün de gelecekte de şartlar ne olursa olsun, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ve Kıbrıs Türk Halkının hak ve menfaatlerini büyük bir kararlılıkla korumaya devam edeceğiz. En asli görevimiz, özgür ve bağımsız devletimizi yaşatmak için canla başla çalışmak ve bizden sonraki nesillerin geçmişini bilerek yaşadıkları topraklarda güven içerisinde kökleşmelerini sağlamaktır.

       

21 Aralık 1963 Milli Mücadele ve Şehitler Haftası dolayısıyla, Kıbrıs Türk Halkı üzerinde derin izler bırakan tarihte kara bir leke olarak yerini alan bu soykırım hareketinin bir daha asla yaşanmaması temennisiyle, vatan, millet sevgisiyle büyük bir cesaret ve fedakarlık göstererek Kıbrıs Türkleri’nin toplumsal varoluş mücadelesi uğruna canlarını feda eden, aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anar,  bu uğurda hizmet veren tüm kahramanlarımızın huzurlarında bir kez daha saygıyla eğiliyoruz.         

Print
Posted: Ara 20, 2017,
Categories: Mesajlar,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789