Başbakan Hüseyin Özgürgün'ün 8 Ağustos Erenköy Direnişi Mesajı

Başbakan Hüseyin Özgürgün'ün 8 Ağustos Erenköy Direnişi Mesajı

Kıbrıs Türkü'nün toplumsal varoluş mücadelesinde önemli bir yere sahip olan ‘Erenköy Direnişi’nin 52. yıldönümünü şerefle idrak ederken, bu zorlu direniş sırasında şehit düşenleri bir kez daha minnet ve rahmetle anıyoruz.  

 Erenköy Direnişi, Kıbrıs Türk halkının hiçbir baskı karşısında boyun eğmeyeceğinin, en zor şartlarda bile bayrağı, vatanı ve milleti uğruna ölüme karşın direneceğinin en büyük göstergesidir. Bu zorlu mücadele, Kıbrıs Türkü’nün adada varlığını sürdürmek için ortaya koyduğu fedakarlıkların anlaşılması açısından ayrı bir öneme sahiptir. 52 yıl önce gösterilen bu direnişten büyük dersler çıkarılması gerektiği ve bugün gelinen noktada eski günleri yaşatmayacak şekilde güvenceler sağlanarak, bir takım gerçekleri göz ardı etmeden adımlar atılması gerektiği göz ardı edilmemelidir. Kıbrıs Türkü’nün çok ağır baskı ve saldırılar altında, umutlarını yitirdiği bu karanlık zamanları unutmak asla mümkün değildir. Gerek Erenköy Direnişi gerekse de tüm mücadele yılları süresince sergilenen direnişle, Kıbrıs Türk halkı, asla,esaret altına girmeyeceğini bütün dünyaya göstermiştir. Kıbrıs Türk halkı, yıllar boyu süren onurlu mücadeleler sonucunda Anavatan Türkiye’nin güç ve güvencesiyle kendi özgür ve bağımsız devletine kavuşmayı başarmıştır. Anavatanımızdan aldığımız güç ve destekle bu topraklarda ilelebet varolmaya, gelecekte de inanç, kararlılıkla her koşulda devletimizi yaşatmaya ve halkımızın daha refah ve mutluluğu ileriye  taşımaya devam edeceğiz.

 Bu anlamlı günde, başta Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel olmak üzere bu şanlı mücadelede canlarını ortaya koyarak bu toprakları vatan yapan tüm Aziz Şehitlerimizi rahmetle, Erenköy Gazilerimizi minnetle anar, bu gururu paylaşan tüm halkımıza sevgi ve saygılarımı sunarım

Print
Posted: Ağu 7, 2016,
Categories: Mesajlar,
Comments: 0,
Author: Anonym
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789