Başbakan Hüseyin Özgürgün'ün 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

Başbakan Hüseyin Özgürgün'ün 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği ünvanını kabul ettiği gün olan “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla tüm öğretmenlerimizi kutluyor, başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.
Öğretmenlik hiç şüphesiz en fazla sabır, hoşgörü ve fedakarlık gerektiren mesleklerdendir. Bunların yanısıra öğretmenlerin, insanı seven, insana ve insan haklarına değer veren, toplumuna karşı sorumluluk duyan, nitelikli ve geniş bir dünya görüşüne sahip bireyler olmaları oldukça önemlidir Çünkü onlar çocuklarımızı yetiştirirken aslında ülkenin geleceğine de yön verirler. Her öğretmen, çocuklarımız için, geleceğimiz için bir rehberdir. Atatürk’ün çağdaş ilkeleri ile yetiştirilen Kıbrıs Türk gençliği, ülkemizin daha müreffeh ve daha aydınlık olmasının temelindeki en sağlam harç olacaktır.  
Bir çocuk için ailesi kadar onu koruyan, kollayan en doğru ve güzeli öğreten öğretmeninin yeri çok özeldir. Özellikle günümüzde çocuklarımızın artık her geçen gün artan tehlikelere karşı daha fazla korunmaya ihtiyaçları vardır. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de gençlerimizi tehdit eden birçok tehlike bulunmaktadır. Bunlar uyuşturucu madde, alkol, sigara kullanımı gibi kötü alışkanlıklar ve teknolojinin yaygınlaşmasıyla ortaya çıkan bağımlılıklardır. Malesef bu tehlikeler çok küçük yaşlarda çocuklarımızın karşısına çıkmakta ve antisosyal kişilik bozuklukları, gelişim bozuklukları gibi kalıcı olması mümkün bazı hasarlara sebep olmaktadır. Genç nesillerin tüm bunlardan uzak durmasının ancak eğitim yoluyla mümkün olduğuna dikkat çekmek istiyorum. Tüm bunlarla mücadelede hepimize görev düştüğü gibi, en büyük görevin öğretmenlere düştüğü inancındayım. Çocukların eğitim hayatlarında sadece derslerdeki başarı düzeyleriyle değil, ilgi ve yeteneklerinin de değerlendirilerek ortaya çıkarılması ve geliştirilmesi oldukça önemlidir. Spor, sanat ve bunun gibi sosyal yönü güçlü olan çocukların bu yönlerinin geliştirilmesiyle topluma kazandırılması, hem kötü ortam ve alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlayacak, hem de kendilerini ve ailelerini mutlu kılacaktır. Bu noktada yine öğretmenlerin büyük bir sorumluluk üstlendiğini görüyoruz.
Yeni nesillerimizi en iyi şekilde yetiştirerek, daha aydınlık ve daha güzel bir gelecek kurmada büyük rol üstlenen ve Atatürk’ün ortaya koyduğu ilkelerden ödün vermeden görevini ifa eden öğretmenlerimizin bu özel gününü en kalbi duygularla kutlar,  eğitimin gelişmesi yönünde hükümet olarak üstümüze düşen görevleri yerine getirmekten kaçınmayacağımızı bir kez daha yinelemek isterim. 


Print
Posted: Kas 23, 2016,
Categories: Mesajlar,
Comments: 0,
Author: Anonym
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789