Başbakan Hüseyin Özgürgün'ün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Başbakan Hüseyin Özgürgün'ün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

3 Aralık ‘Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de bu önemli konuya dikkat çekme fırsatı elde etmiş bulunuyoruz. Bu özel günde en büyük temennim engelli kardeşlerimize karşı bilinç ve hassasiyetin artmasına katkı koyulmasıdır.
 
Ülke nüfusumuzda genç, yaşlı 5 binin üzerinde engelli vatandaşımız vardır. Bu kişilerin toplumda başkalarına ihtiyaç duymadan hayatlarını sürdürebilmeleri için yaşam standartlarının yükseltilmesi ve toplumsal duyarlılığın oluşturulması oldukça önemlidir. Engelli insanlarımızın yaşadıkları sorunlar, sadece kendilerinin değil ailelerinin, çevrelerinin ve yaşadıkları toplumun da ortak sorunudur. Engelli vatandaşlarımızın günlük yaşantılarında karşılaştıkları sıkıntıları en aza indirmek veya ortadan kaldırmak hükümetimizin öncelikli konuları arasındadır. Onların her anlamda hayata katılımlarını sağlayacak, engelli vatandaşlarımız için sıkıntı yaratan konularda engelleri ortadan kaldıracak düzenlemeleri hayata geçirmek için çalışmalarımız birçok alanda sürmektedir. Bu bağlamda ortaya konan her türlü çabayı desteklediğimizin altını çizmek istiyorum. Sağlıklı çalışmalar ortaya koyarak ve kalıcı çözümler üreterek engellilerin yaşamına olumlu katkı yapmak hükümet ve toplum olarak hepimizin sorumluluğudur. Hükümet olarak, engelli vatandaşlarımıza hizmet götüren kamu, özel sektör ve gönüllü sivil toplum örgütlerine her türlü desteği sağlamaktayız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, toplumumuzun ayrılmaz bir parçası olan engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne öncelik vermeye ve toplumla bütünleşmelerini sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, tüm engellerin ortadan kalktığı bir ortam, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum. 


Print
Posted: Ara 2, 2016,
Categories: Mesajlar,
Comments: 0,
Author: Anonym
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789