Başbakan Hüseyin Özgürgün'ün Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin 82. yıldönümü mesajı

Başbakan Hüseyin Özgürgün'ün Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin 82. yıldönümü mesajı

TBMM tarafından 5 Aralık 1934 tarihinde “Kadınlara Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı” tanıyan yasanın kabulü her yıl “Kadın Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır. Bu tarihi günde, Türk Kadını, 82 yıl önce Atatürk’ün önderliğinde gerçekleşen devrimle birçok Avrupa ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkını elde etmiştir. Bu yasa, O’nun en önemli reformlarından biri olarak tarihe geçmiştir. 
Türk Ulusunun bir parçası olan Kıbrıs Türk halkı, Atatürk’ün ilke ve devrimlerini her zaman kendine şiar edinmiştir. Anavatan Türkiye ile ortak duygu ve hasletleri de taşıyan Kıbrıs Türk halkında kadının önemli ve saygın bir yeri vardır. Kadın, üstlenmiş olduğu başta annelik görevi ile aile ve toplum arasında bir köprü oluşturur. Günümüzde Kadın ev sorumluluklarının yanısıra  hayatın içinde her alanda yerini almış,  çeşitli devlet kademelerinde önemli roller üstlenmiştir. Eğitimden sağlığa, ticaretten bürokrasi ve siyasete, sanattan spora kadar birçok alanda büyük başarılara imza atan kadınlarımız, her alanda daha etkin roller üstlendikçe, ülkemizin kalkınmasına ve ilerlemesine daha büyük katkılar sağlayacaktır.
Kadınların toplumsal statüsünün yükseltilmesi, sosyal ve ekonomik hayatta maruz kaldıkları ayrımcılığın ve kadınlara yönelik şiddetin ortadan kaldırılması ile Kadınlarımız siyasal yaşamda daha çok yer bulacaktır. Ancak Çalışma ve siyasi yaşamda aktif ve başarılı olan kadınlarımızın Meclis’teki temsiliyet sayısının artması  demokrasimizin daha sağlıklı bir yapıya ulaşmasına ve ülkemizin böylesi bir zeminde gelişip, çağdaş yapıya kavuşmasına katkı sağlayacaktır. 
Bu vesileyle, Türk Kadınına “Seçme ve Seçilme Hakkı” verilişinin 82. yıldönümü olan bu anlamlı günde, bu hakkın Türk kadınlarına verilmesinde önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve çalışma arkadaşlarını bir kez daha şükran ve minnetle anıyor, tüm kadınlarımızın “5 Aralık Kadın Hakları Günü”nü kutluyorum.


Print
Posted: Ara 5, 2016,
Categories: Mesajlar,
Comments: 0,
Author: Anonym
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789